Wysłany: 2011-09-01, 20:17 Mały jest piekny - konkurs
"Małe jest piekne" - konkurs
Regulamin:
1. Termin konkursu od 01.09.2011 do 30.09.2011
2. W konkursie może wziąć udział każdy użytkownik Foto-Ptaki wyjatkowo do konkursu moga przystąpić moderatorzy i administratorzy gdyż jury jest jednoosobowe i jest sponsorem nagrody
3. Każdy ma prawo do wystawienia tylko jednej pracy
4. Zdjęcia wstawiamy bezpośrednio w tym temacie.
5. Nie wystawiamy pisklaków w gniazdach (dopuszczalne zagniazdowniki)
6. Po zakończeniu konkursu zwycięzca zostanie wyłoniony do 15.10.2011
Nagroda:
Nagrodą dla zwycięzcy będą dwudniowe warsztaty fotograficzne nagroda nie obejmuje noclegu i wyżywienia.
Dodatkowo dla każdego kto weźmie udział w konkursie 20% rabat na warsztataty do końca roku 2011
Dla użytkowników fotoptaki.art.pl 10% rabatu
nie sumujemy tych dwóch promocji
Czy zdjęcie musi być wykonane w terminie trwania konkursu?Myślę,że nagroda dość ciekawa zwłaszcza dla osób które nie mają możliwości zbudowania czatowni lub utrzymywania jej przez cały okres zimy.
Wysłany: 2011-09-02, 15:26
Tak sobie myślę... Czy w tym temacie chodzi tylko o małe ptaszki z natury jak np mysikrólik? A może startować mogą też fotki z pisklakami lub najmniejszymi przedstawicielami w danej jednostce taksonomicznej, np. jakiś gatunek małej kaczki, sokoła, czapli itd itd?
pisklakow to raczej nie chcemy ogladac ale jak dobrze napisales moze byc np czapla zlotawa czy nadobna bo jest mniejsza od czapli bialej
ale to nie ja jestem tutaj strona a Marcin wiec moze sie wypowie w tym temacie
Temat daje sporą dowolność ale oczywiście pisklaków nie chcemy Nie znaczy też że chcemy zdjęcia samych mysikrólików Chodzi mi trochę o kontrast między tym co fotografować można u mnie czyli bielikami a małymi przedstawicielami ptasiej fauny tak to bym widział. Pozdrawiam
Nie wiem czy mam jakiegoś małego p.... [ale się sam z siebie uśmiałem ]
To inaczej, drobnicy ciekawej chwilowo nie mam, więc chyba przeproszę się z aparatem i ruszę w teren;-) Nagroda zacna.
Nie zgodze sie z przedmowcami, piskali - puszyste kuleczki sa przepiękne
Jesli ma ich nie byc w konkursie to to zanaczcie, przy poprzednim konkusie było podobnie nie było mowy o fotach przy legach ale jak spytałem to dostałem odpowiedż ze lepiej nie( czy nie podobna analogia jak z wejściówkami na film w Zoo ?)
Pisklaki zaniazdownikow szybko opuszczaj gniazd wiec mozna go zfotografowac wcale nie na gniezdzie
Mi jakis czas temu przepłynal samotny perkozek
Nie do konca tak wszystkie zdjecia zagniazdownikow beda ok.
Wszystko zalezy od danej sytuacji. Zawsze na piskalkami zagniadownikow czuwaja rodzice.
Wiec lepiej ich nie podchodzic, podplywac ale za to one moga podejsc, podplynac do nas i wtedy jest ok
Nie do konca tak wszystkie zdjecia zagniazdownikow beda ok.
Wszystko zalezy od danej sytuacji. Zawsze na piskalkami zagniadownikow czuwaja rodzice.
Wiec lepiej ich nie podchodzic, podplywac ale za to one moga podejsc, podplynac do nas i wtedy jest ok
To fakt. Co roku na przystani żeglarskiej wystarczy położyć się wiosną na pół godziny na trawce i maluchy gęgaw prawie włażą na głowę. A rodzice - czujnie pilnują pociech. Wystarczy zbyt wysoko podnieść głowę żeby się rozejrzeć a pada 'gę gę' i maluchy dzida do wody. 15min później powtórka
Aquila, nie mysle nad tym ze bym wygral :)po prostu ten gatunek mnie fascynuje jak i jednoczesnie wk....a przez jego szybkosc jak i drobny wyglad i dlatego jeeszcze sie nim nacieszyc nie moge wczoraj usiadl mi 1,5m odemnie a ja z ta dluga lufa bylem, ehhhhh
Macieju zobacz ile on kadru zajmuje w focie wyglada jak bielik albo czapla w takim wydaniu
Marek uspokiłes mnie , dobrze ze nie ma tam linijki to nikt sie nie zorientuje że on taki mały (jury), wiec jeszcze mogę wygrać
Ja kiedyś zaganiacza robiłem analogiem z 100 macro
[ Dodano: 2011-09-05, 18:45 ]
fotosc napisał/a:
Aquila, nie mysle nad tym ze bym wygral :)po prostu ten gatunek mnie fascynuje jak i jednoczesnie wk....a przez jego szybkosc jak i drobny wyglad i dlatego jeeszcze sie nim nacieszyc nie moge wczoraj usiadl mi 1,5m odemnie a ja z ta dluga lufa bylem, ehhhhh
W Polsce czasem biorą zawisaki (furczaki) za kolibry
[ Dodano: 2011-09-18, 19:51 ]
Marku, zrobicie wystawę tych zdjęć? Tu są wyjątkowo sympatyczne a często wręcz doskonałe zdjęcia i nie ma takiego, które nie zasługiwałoby na nagrodę, moim zdaniem )
_________________ Szanujmy ptaki żyjące w naszym mieście. Bez ptaków środowisko miejskie będzie szare i nieprzyjazne ...