no pelno tego chyba po realach przy kasach teraz wisi no moze pare zlotych drozsze
moze za rok sprobujemy jeszcze raz
teraz policzylem ze przy 250 szt koszt 1 szt to 15 netto wiec prawie tyle co w realu a jeszcze moglem utargowac tylko nie bylo sensu wogole rozmawiac jesli ilosc kalendarzy deklarowanych byla taka jaka byla a tylko jedna osoba wysylala duzy plik
wiec sprobujemy za rok
Taka moja życzliwa rada ;)
Po pierwsze powinieneś zrobić jakiś temat na forum, kto chce dać jakie fotki do kalendarza i napisać pod tym że ma nie robić łaski, by dać plik potrzebny do kalendarza, daje na forum i wysyła potrzebny na maila.
wtedy robicie jakaś ankietę by wybrać coś na 4 pory roku. Potem samu ustawiasz zdjecia na każdy miesiąć, ale to powinno być w sierpniu robione.
Dajesz temat na foruma i zamówienia w razie czego do tego i tego dnia. Nie ma chętnych, to nie ma kalendarza ;)
Po drugie w Polsce jest jak jest, ludzie nie mają kasy. Kiedyś u siebie mogłem sprzedać 200 koszulek, bluz i czegoś tam z logo serwisu. Dziś nie moge opchnąć 20 naklejek po 4 zł.
dzieki za rade Amedos,
po pierwsze o kalendarzu byla mowa ju zprawie rok temu no moze mniej
temat jest
byla mowa o fotkach miesiaca ze maja sie ukazac na kalendarzu a nie kto chce
a po co w sierpniu ?? ja kalendarz robie w 2 tygodnie plus dystrybucja drugie tyle znajac moje lenistwo
co do kasy fakt nie maja ludzie pomys ile ludzi wypala fajek i piwek saczy dziennie
ale rozumiem nie jest lekko
moze za rok ktos poda podobna propozycje i bedzie wieksza mobilizacja lub ktos bedzie chcial sie tym zajac zeby taki powstal
co do kasy fakt nie maja ludzie pomys ile ludzi wypala fajek i piwek saczy dziennie
No tego sobie na bank nie odmówią,
No to może teraz od razu sciagaj od nich pliki które zostają fotą miesiąca. Ma ale, dowidzenia, robisz następne głosowanie.
Ja Ci tu nie chce dowodzić, sami powinniście się zastanowić.
A mnie sie wydaje ze nie ma chetnych bo kazdy by chcial kalendarz ze swoimi fotkami i tez kazdy taki sobie robi w domu lub gdzies tam w zakladzie fotograficznym,takie jest moje zdanie.
Piotrze ja nie chce rawow mi jest potrzebny tylko duzy plik
ja chcialbym gwiazdke z nieba
ile osob robi Rafal sobie kalendarze
zakladzie fotograficznym to siebie mozna zdjecie wywolac albo zrobic a nie kalendarz
Marek, ja już swoje zdj wysłałem Tobie dawno temu w październiku. Jakby tak wysłać PW wszystkim autorom zdjęć miesiąca, to może wtedy będzie większy odzew......
bo Marek jak nie ma chetnych autorow ze zdjec miesiaca , to powinienes sie zapytac kto chce dac swoje zdjecie do kalendarza i nazbierac odpowiednia liczbe osob i zrobic ten choler,.... kalendarz i byscie byli zadowoleni
Chciałbym odświeżyć temat. Chciałbym stworzyć kalendarz ze zdjęciami ptaków na rok 2013.
Niestety nie posiadam odpowiednich zdjęć które można by wykorzystać do tego celu. Być może ktoś z Was zgodzi sie na wykorzystanie swoich zdjęć w zamian za darmowy kalendarz. Dla forumowiczów dostępny byłby w cenie produkcji.
Sam prowadzę małą firmę zajmującą sie między innymi sprzedażą nasion do zimowego dokarmiania ptaków. Chciałbym na następny rok stworzyć kalendarz ze zdjęciami ptaków (myślałem aby na kalendarzu znalazły się głównie zdjęcia ptaków zimujących w Polsce, ale to do przemyślenia), to byłby kalendarz firmowy tak więc byłby opatrzony logiem mojej firmy.
Taki kalendarz byłby dla mojej firmy promocją i wsparciem sprzedaży.
Zakładam że będzie to kalendarz wieloplanszowy, format A3 (być może będzie też kalendarz biurkowy).
Zamówienie będzie na ok 500 szt, tak więc przy takiej ilości jestem w stanie wynegocjować korzystną cenę. Całe ryzyko związane z faktem niesprzedania całego nakładu biorę na siebie.
Ciekaw jestem jakie jest Wasze zdanie na temat tego projektu.
Witam wszystkich
Ponieważ mamy końcówkę roku 2012 mam do was pytanko.
Ile osób było by chętne na zakup kalendarza na rok 2013???
Kalendarz był by zrobiony w wybranych zdjęć z forum.
Czekam na odpowiedzi :D
Być może ktoś z Was zgodzi sie na wykorzystanie swoich zdjęć w zamian za darmowy kalendarz.
No wiesz... Chcesz zarabiać na fotografach? Wg mnie trochę to nie uczciwe tworzyć komercyjny kalendarz, zarabiać na nim, korzystając z pracy innych osob...