Wysłany: 2006-12-25, 19:31 Jesteś nowy? Przywitaj sie ;)
Witam.
Nazywam sie Karol i jestem młodym adeptem zarówno ornitologii i fotografii. Mieszkam w Siemianowicach i w wolnych chwilach ganiam za ptakami. Mam nadzieję, że forum pozwoli mi zgłębić nowe tajniki fotografii i poznać ciekawych ludzi ;)
Witam i zachęcam do aktywności zarówno w pokazywaniu swoich fot jak i komentowaniu innych.
Pozdrawiam świątecznie.
_________________ "Dlaczego świat jest pełen zasranych frustratów, opluwających innych i czerpiących z tego satysfakcję i poczucie własnej wartości?" Marek Arcimowicz
Wysłany: 2007-03-31, 10:29
Cześć. Nazywam się Marcin Stefańczyk. Fotografuję ptaki od 2 lat (można powiedzieć że wyłącznie ptaki). Wreszcie znalazłem forum o jakim marzyłem, dobre foty i brak gniotów.
Mam od razu do was pytanko. Czy umieszczacie tu foty, które w przyszłości chcecie wysylać na różne konkursy??
Dzięki z góry za odowiedzi!!!
_________________ Pozdrawiam fotoptasiarzy
HIMself [Usunięty]
Wysłany: 2007-03-31, 12:19
Witaj Marcinie, dobrze, że do nas dołączyłeś i powiększyłeś nasze grono
Ja nie wysyłałem jeszcze zdjęć na żaden konkurs związany z ptakami, i narazie chyba tego nie będę robić, w przeciwieństwie do zdjęć ART jakie też tworzę i nie chwaląc się wygrałem już 3 takie konkursy :D twoje ostatnie rycyki mają duże szanse na dobre wyniki w wielu konkursach foto przyrodniczych ! ogólnie to co narazie zaprezetowałeś bardzo mi sie podoba ! tak trzymać, mogę wiedzieć czym focisz >? tak z ciekawości? pozdrawiam seredecznie !
Powitam tez nowych i powitam was wszystkich starych bo mam juz net ale nie z neti tylko spowrotem z tepsy wole wiecej płacic ale miec usługe a nie tylko gadanie
jeszcze raz witam
to powiedz mi Sylwek dlaczego po umieszczeniu 5 fotek ostatnio rudzików dopiero dzisiaj moge umiescic nastepne bo miałem przekroczony limit i nie pisał bym tego jesli nie byłaby to pewna informacja
Witam wszystkich!!!
Skoro cos tam juz wystawilem i pare super zdjec ze swojego punktu widzenia ocenilem to mysle ,ze najwyzszy czs sie przedstawic. Mam naimie Slawek i mieszkam w Brzesku, malej, ale fajnej miescinie slynacej kiedys z produkcji piwa OKOCIM , teraz tez robia ,ale piwo jakies nie to. Moje zinteresowanie do focenia ptaszkow rozkwitlo pare miesiecy temu, choc fotografia i ptakami interesuje sie od dawna(amatorsko). Mysle ,ze tutaj wiele sie naucze i jeszcze bardziej poglebie swoje zainteresowania.
Pozdrawiam WSZYSTKICH !!!!
_________________ "Dlaczego świat jest pełen zasranych frustratów, opluwających innych i czerpiących z tego satysfakcję i poczucie własnej wartości?" Marek Arcimowicz
Witam serdecznie wszystkich miłośników fotografii.
Trafiłem tutaj przypadkowo, szukając wiadomości które są motywem przewodnim tego forum i oto jestem.
Fotografuję ptaszki od 6 grudnia 2006 czyli od dnia w którym zakupiłem aparat który się do tego nadaje. Czyli jestem dosłownie całkowicie świeży, jedynie co mnie ratuje to to że mieszkam prawie w lesie i w koło mnie zwierząt nie brakuje, gorzej z czasem i światłem, ale do emerytury tylko jakieś 26 lat więc zleci jak z bicza strzelił, no i globalne ocieplenie spowoduje że słońca nie zabraknie i będę miał wtedy czasu na fotki do oporu.
Oczywiście żart, ale kto wie czy tak się nie stanie naprawdę.
Pozdrawiam
ps. avtarek może i kiepski ale takiego używam już od dawna i nie chcę tego zmieniać więc proszę mnie za to nie ścigać zmienię jak przejdę na kolejny stopień wtajemniczenia.
1. Kocham Magdę, przyrodę później całą resztę… :P
2. Muzyka każdego rodzaju.
3. Mam Bzika na punkcie zbierania czegokolwiek… kolekcjonuje wszystko… Dosłownie wszystko, zawsze coś może się przydać …
4. Uwielbiam Spać…
5. Nienawidzę bałaganu!
6. Niestety Pale…
7. Nie pije… bardzooo rzadko piwo, częściej martini – drinki to naparstek alkoholu i 0,25 l Coli
8. Nienawidzę nie tolerancji! (Objaw Nie tolerancji)
9. Kiedyś byłem „Sk8” i metalem – Ale Maryja jestem już normalny.
10. Kiedyś miałem włosy do ramion…
11. Uwielbiam mieć zawsze jakieś zainteresowania: Przyroda, ptaki, owady, gady, rośliny, ekologia, archeologia, Egipt, Grecja, mitologia, Sumerowie, Dinozaury, koleje, polityka, religia, parapsychologia, magia, grafika, informatyka, programowanie, fantazy, RPG i sporo innych.
12. Książka: „Achaja” A.Ziemiańskiego
13. Czytam generalnie same przewodniki, encyklopedie, poradniki i magazyny hobbystyczne.
14. Mam ok. 50 gat. Owadów, Dobermana, Kota, Raka, Kury, żółwia, ślimaki…
15. Hodowałem: ryby, żółwie, papugi, kanarki, żaby, króliki, świnki morskie, szynszyle, psy, koty, jaszczurki, węże …. I masę innych…
16. Boje się jedynie Ludzi i śmierci…
17. Nie lubię swojego brzucha …
18. Uwielbiam kolor czarny i niebieski.
19. Nienawidzę Dresów, skinów i LPR!
20. Mam lęk wysokości!
21. Kocham zwiedzać!
22. Zawsze lubię wiedzieć…
23. Wierze w UFO i inne dziwne zjawiska…
24. Marzy mi się dobra praca, nieziemska wiedza i szczęście…
Zajmuję się
Wszystkim czym tylko mogę i co potrafię….
A teraz Ciut normalniej :D
Aktualnie studiuje informatykę (na ASP [na grafikę] w KRK sie nie dostałem ale może kiedyś mi się uda...) - za jakiś czas wybieram się na fotografię dodatkowo interesuje się grafikom komp.
Takie pierdółki ;)
HIMself [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-24, 15:14
Witam was:) tomajk i kmilek pokazujcie jak najwiecej zdjec
kmilek : ja jestem na ASP foto we Wro
kmilek [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-24, 21:12
Co ja będę pokazywał fotki z Zenita :| jak są tragiczne :|
Ale jeśli tylko coś ładniejszego wyjdzie to oczywiście zamieszczę :D
W weekend jadę do Zakopca może tam coś się trafi ;)
do eosa 30 jeszcze nie mam obiektywu :| ale niebawem więc i foto będzie leprze :D
HIMself na którym roku? I jak jest na tym kierunku? :]
joanka [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-28, 11:54
"uwielbiam" manifesty, a szczególnie kiedy można w nich wyczytać takie oto wykluczające się punkty
kmilek napisał/a:
8. Nienawidzę nie tolerancji! (Objaw Nie tolerancji)
19. Nienawidzę Dresów, skinów i LPR!
także witam nowych userów
kmilek [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-28, 12:22
Czasem tak bywa...
HIMself [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-28, 14:13
hkmilek: koncze pierwszy rok, nie jest zle, ale sa tam przedmioty ktore mnie nie interesuja
typu historia sztuki
rysunek malarstwo
itp
kmilek [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-28, 19:24
HIMself, Trudno było się dostać? Jakieś egzaminy wstępne? Starą czy nową maturę miałeś?
co brali pod uwagę podczas rekrutacji?
Zigi [Usunięty]
Wysłany: 2007-06-24, 13:06
Witam szanowne towarzystwo (bez złych skojarzeń proszę )
Mam na imię Paweł i od dwóch lat interesuje się ptasią fotografia. Tereny mojego stałego działania rozciągają się na północny wschód od miasta Częstochowy aż po miasto Radomsko.
Na co dzień jestem czymś w rodzaju informatyka .
Pozdrawiam
Zigi
Cześc jestem mirass, mam niecałe 15 lat
Mam dosyc słaby aparat Panasonic FZ7, lustrzanka to moje marzenie do zrealizowania w ciagu najbliższego roku.
Hoduje troszke ptaszków m. in. kanarki, trzciniaki, zeberki, gołębie itd.
Ulubione zespoły: Green day, Nightwish, The Beatles itd.
Trafiłem tu dzięki userowi -kmilek, - znajomy z innych for
Raczej zyt dobrych zdjec nie robie, może ostatnio troszke krajobrazów, ale ciągle sie uczę.
marp [Usunięty]
Wysłany: 2007-06-26, 20:44
mirass napisał/a:
Hoduje troszke ptaszków m. in. kanarki, trzciniaki, zeberki, gołębie itd
a dużo tych trzciniaków masz?
HIMself [Usunięty]
Wysłany: 2007-06-26, 21:54
chodujesz trzciniaki ? a to ciekawe, napisz cos wiecej o tym
witaj !
mirass [Usunięty]
Wysłany: 2007-06-27, 06:11
To nie są te co na wolności w naszym kraju tylko egzotyczne, trzciniaki to taka zdrobniała forma, prawdziwa nazwa to astryld trzcinowy.
Ptaków, które występują w naszym kraju nie wolno utrzymywac, gdyż w naszym kraju jest to zabronione.
marp, mam ich parke.
A tu zdjecie moich trzciniaków, mutacja z pomarańczową maską:
Troche trudno im zrobic zdjęcie i dlatego jest takiej jakości, bo mają dużą klatkę i mają gdzie uciekac
A innych pupili może wstawie do albumu jeżeli można tam wstawiac także ptaki hodowlane? Czy nie?
crus [Usunięty]
Wysłany: 2007-07-12, 08:12
Witam W S Z Y S T K I C H U Ż Y T K OW N I K ÓW jestem nowy i mam nadzieje ze wiele TU sie nauczę....Kocham fotografowac ,a w szczególnosci ptaki.. pozdawiam Wszystkich,,,,,
Mariusz..
Zdaje się, że poprzedni mój post "zjadło"... ech....
No nic - nie jestem tu nowa, chociaż bywam niezbyt często - ale lubię tutaj (do Fotograficznej Galerii Ptaków) zaglądać. Jestem pełna podziwu dla fotografów, ja nie robię zdjęć (nie licząc rekreacyjno-okolicznościowych), ale spotkanie z Galerią było dla mnie bardzo wzbogacające, za co serdecznie dziękuję....
Jakiś czas temu wraz z grupą Iluminacja zorganizowałam kolejny pokaz multimedialny twórczości amatorskiej. W swoim poetyckim projekcie (wieloautorowym) przedstawiłam zdjęcia ptaków zrobione przez kilka osób z tej właśnie strony (między innymi).
Projekt jest dostępny pod nazwą "Poezja_wiosna" na stronie http://chomikuj.pl/Abigail - po zalogowaniu z hasłem: Iluminacja. W dziale WIOSNA.
Jeszcze raz bardzo dziękuję i cieszę się, że przy okazji realizacji tego proejktu trafiłam tutaj
jestem tutaj od paru dni moja wiedza komputerowa jest '0'.proszę o pomoc.nie potrafię przesłać swoich zdjęć do galerii.jestem zarej.i zaog. proszę o pomoc krok po kroku :klup1: dlaczego to jest po angielsku :klup1:
miel [Usunięty]
Wysłany: 2008-04-27, 18:14
witaj cała galeria jest w języku polskim i nie mam pojęcia, w którym miejscu trafiasz na tekst w języku angielskim?
w galerii masz link do "Twoje zdjęcia", a tam "dodaj zdjęcie", klikasz, wpisujesz co trzeba i wybierasz zdjęcie ze swojego komputera, ale tam wszystko jest po polsku
Dzień dobry witam Panie i Panów jestem z Porajowa moja przygoda z ptasią fotografią zaczęła się w ubiegłym roku (więc można rzec że jestem żółtodziobem a może lepiej będzie jak napiszę że podlotem:) w tej dziedzinie) kiedy to odkryłem że na drzewie obok mojego okna zagnieździła się para kwiczołów bardzo mnie to zaciekawiło i można rzec że połknąłem haczyk od razu kupiłem lornetkę później aparat i wyruszyłem w teren i bardzo żałuję że tak późno to odkryłem, ale lepiej późno niż wcale, każdą wolną chwile staram się spędzać w terenie z aparatem uwieczniać moje spotkania z skrzydlatymi przyjaciółmi. oczywiście rezultaty tych "spotkań" będę starał się Wam pokazać, chociaż poprzeczka jest bardzo wysoko zawieszona, można by powiedzieć że ta galeria to extraklasa ptasiej fotografii. Pozdrawiam
BOJAN napisał/a:
można by powiedzieć że ta galeria to extraklasa ptasiej fotografii
BOJAN, nikogo nie obrażając, ale do ekstraklasy to jeszcze dłuuuuuuga droga
WITAJ!
fotosc napisał/a:
za dazzem
Są w sieci polskiej inne, typowo ptasie publiczne galerie foto?
Dokładnie ja tego nie wiem, ale jeżeli nie ma, to wszelkie ocenianie i stopniowanie jest Panowie bez sensu. Jeżeli nie ma odniesienia, to także nie można stopniować.
A poza tym, taka jest galeria, jacy użytkownicy.
Są w sieci polskiej inne, typowo ptasie publiczne galerie foto?
Dokładnie ja tego nie wiem, ale jeżeli nie ma, to wszelkie ocenianie i stopniowanie jest Panowie bez sensu. Jeżeli nie ma odniesienia, to także nie można stopniować.
A poza tym, taka jest galeria, jacy użytkownicy.
Ptasich galerii jest sporo, nawet w polskiej sieci. Tyle, że jeśli mówimy o ekstraklasie to nie mówimy o Polakach A odniesienie jest jak najbardziej, przecież wszyscy śledzimy na bieżąco prace tych najlepszych w fachu :D
Ja typowo tylko i wyłącznie ptasią znam ino jedną i to holenderską http://www.birdpix.nl/
a polskiej niestety nie znam. Podaj dazz choć ze dwa linki do polskich.
Ja typowo tylko i wyłącznie ptasią znam ino jedną i to holenderską http://www.birdpix.nl/
a polskiej niestety nie znam. Podaj dazz choć ze dwa linki do polskich.