Strona główna   Galeria      Szukaj   Listy gatunkowe   OTOP   Testy   Atlas Ptaków   Forum   Użytkownicy   Rejestracja   Zaloguj   Regulamin   FAQ   UWAGA cookie!

» Forum Galerii Fotoptaki » Sprzęt fotograficzny i programy do obróbki zdjęć » Głowice gimbalowe

Głowice gimbalowe
Autor Wiadomość

pstrykacz 
niemowa
Marek Wtorek



Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 84
Skąd: Tychy

Wysłany: 2013-01-16, 17:04   

Właśnie czasem się poprawia, czasem dziadzieje bo szybko w piórka dupy obrastają. :-P
_________________
Smiena 8 M, Samsung EX1
 
 
 

siwy49 
małomówny



Dołączył: 11 Sty 2013
Posty: 241
Skąd: Kielce

Wysłany: 2013-01-17, 13:58   

Wczoraj kurier dostarczył mi zamówione:
1. statyw Tripo GT-3228X8C
2. szbkozłączka KB - 14939 do DG-3
3. głowica gimbalowa DG-3
O ile jestem zadowolony z poz.1;2 to już z głowicy DG-3 nie tak bardzo.

Po zamontowaniu głowicy na statywie okazało się że regulacja położenia głowicy w osi poziomej jest perfekcyjna (ułożyskowana), natomiast regulacja obrotu ramiona kołyski (zd.nr 1) jest prawie niemożliwa - po poluzowaniu pokrętła blokady ruch (obrót) ramiona bardzo oporny.
Po poluzowaniu śrubki imbusowej a następnie po całkowitym jej wykręceniu (zd.nr 2) sytuacja taka sama.
Wobec takiej sytuacji postanowiłem zdemontować całkowicie ramię kołyski - oczom moim ukazał się przerażający widok.
Na wielowałku zamiast smaru coś co raczej klej nie smar przypominało a opiłek i to niedrobnych lecz grubych na oko 1-1/5mm cała garść.
Po dokładnym wyczyszczeniu i umyciu benzyną ekstrakcyjną spryskałem środkiem typu WD-40 ponieważ nie miałem odpowiedniego smaru, następnie zamontowałem ramię kołyski, ruch ramiona kołyski poprawił się znacznie, lecz w moim odczuciu powinno być jeszcze płynniej.
Jutro kupię odpowiedni smar i jeszcze raz umyję benzyną ekstrakcyjną i posmaruję smarem - powinna nastąpić poprawa, poza tym powinno się dotrzeć ponieważ pracuje to na zasadzie łożyska ślizgowego (wg mnie powinno być łożysko kulkowe lub rolkowe).
To na tyle uwag odnośnie DG-3, poza tym głowica jest ok.
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2013-01-17, 14:39   

skad te opilki ? uzywana czy jaki ciort
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

siwy49 
małomówny



Dołączył: 11 Sty 2013
Posty: 241
Skąd: Kielce

Wysłany: 2013-01-17, 17:20   

Marek Paluch napisał/a:
skad te opilki ? uzywana czy jaki ciort

Używana raczej, nie widać śladów używania, myślę że zmontowano z opiłkami po produkcyjnymi takimi jak np. toczenie (wystąpił efekt namagnesowania) poza tym niechlujność montażysty, a potem brak kontroli odbiorczej.
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2013-01-17, 17:38   

polecam GITZO tripod-head grease (smar)
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

Juria0 
rozkręcam się
Rafal Jura



Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 345
Skąd: Tychy

Wysłany: 2013-01-17, 17:46   

siwy49, ja mam ta głowice około 2-ch miesięcy pierwsze co zrobiłem to wyczyściłem środek głowicy ze smaru zwal jak chciał to coś bo po odebraniu przesyłki głowica była zimna jak diabli i nie do ruszenia kołyska użyłem smaru ze złotymi opiłkami i śmiga jak trzeba.
 
 
 

siwy49 
małomówny



Dołączył: 11 Sty 2013
Posty: 241
Skąd: Kielce

Wysłany: 2013-01-19, 10:39   

Głowica ponownie wyczyszczona i przesmarowana, teraz działa extra!!! :lol:
 
 

Sławek Wojtczak 
rozkręcam się



Dołączył: 05 Gru 2010
Posty: 444
Skąd: Wałcz

Wysłany: 2013-01-19, 17:17   

siwy49 napisał/a:
Głowica ponownie wyczyszczona i przesmarowana, teraz działa extra!!! :lol:

No to git :-) Ja chyba zostaję na razie z 501HDV, a później może jakieś Jobu Design bede ściągał z USA/Kanady
_________________
www.rytmynatury.blogspot.com
 
 
 

siwy49 
małomówny



Dołączył: 11 Sty 2013
Posty: 241
Skąd: Kielce

Wysłany: 2013-01-19, 17:31   

Sławek Wojtczak napisał/a:
No to git :-) Ja chyba zostaję na razie z 501HDV, a później może jakieś Jobu Design bede ściągał z USA/Kanady

Ja bym na Twoim miejscu kupiłbym Wimberley WH-200 Kop-Versie II Tu
Przy obecnym kursie euro kosztuję niecałe 2000zł + przesyłka.
 
 

Tomek1982 
niemowa


Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 79
Skąd: Kłobuck

Wysłany: 2013-03-03, 19:23   

Witam, czym przesmarować głowice 501?? Chodziła dość opornie i ją rozebrałem. Wyczyściłem i nie mam pojęcia czym nasmarować. Próbowałem już dwóch smarów, ale "zrywa" się. Przy starcie ruchu obrotowego nie ma płynności. Oryginalny smar miał konsystencję roztopionej gumy, przez co od samego początku nie było szarpnięcia tylko płynny ruch lecz z dużym oporem za dużym do 300 f4. Marku czy ten smar GITZO ma właśnie taką konsystencję??
 
 

Sławek Wojtczak 
rozkręcam się



Dołączył: 05 Gru 2010
Posty: 444
Skąd: Wałcz

Wysłany: 2013-03-03, 19:53   

Tomek1982, hmm to jest głowica video i ona nie jest zaprojektowana do szybkich akcji, tylko wiekszą wagę przykłada się do płynności ruchów, które jednicześnie będą trochę ociężałe. Ja mam tą głowicę. Wcześniej używałem z 300/4 i rzeczywiście był ciut za duży opór ale teraz pod 500/4 jest bardzo dobrze :-) Moim zdaniem trochę zbyt pochopnie zabrałeś się do rozkręcania i czyszczenia.
_________________
www.rytmynatury.blogspot.com
 
 
 

Tomek1982 
niemowa


Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 79
Skąd: Kłobuck

Wysłany: 2013-03-03, 19:57   

Sławek, teraz tez to wiem ;). Problem w tym szybko nie zmienię szkła. Zastanawiam się czym to posmarować. Na stronie Manfrotto znalazłem nr kat. tego smaru. Tylko nie wiem czy w Polsce można kupić.
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2013-03-03, 20:02   

napewno kupisz to co polecilem wczesniej
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

Tomek1982 
niemowa


Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 79
Skąd: Kłobuck

Wysłany: 2013-03-03, 20:05   

Marku ten smar ma konsystencję miodu?? Jest lepki i nie powoduje zerwania przy starcie ruchu obrotowego ??
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2013-03-03, 20:10   

troszke gestsza minimalnie wiec nam nie splynie :)
bardzo lepki ladnie trzyma sie czesci i nie powinien miec efektu o ktorym piszesz
wydaje mi sie tez ze jest bardzo wydajny
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

Tomek1982 
niemowa


Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 79
Skąd: Kłobuck

Wysłany: 2013-03-03, 20:12   

Dzięki, jutro kupie.
 
 

Adam Mańka 
milczek


Dołączył: 21 Lis 2010
Posty: 168
Skąd: Zduńska Wola

Wysłany: 2013-03-03, 22:11   

używam WH, jest wyśmienita
 
 
 

Tomek1982 
niemowa


Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 79
Skąd: Kłobuck

Wysłany: 2013-03-04, 18:52   

Adam WH??
 
 

Adam Mańka 
milczek


Dołączył: 21 Lis 2010
Posty: 168
Skąd: Zduńska Wola

Wysłany: 2013-03-04, 21:30   

Tomek1982 napisał/a:
Adam WH??


WH-200

http://www.tripodhead.com...berley-main.cfm

Chyba pierwowzór wszystkich "Chińczyków", jak się nie mylę
 
 
 

Aquila 
małomówny
Karol Waszkiewicz


Dołączył: 21 Lis 2010
Posty: 242
Skąd: Mazury/Dublin

Wysłany: 2013-03-07, 01:17   

Co do smaru Gitzo to nie wątpię w to,że jest dobry ale wydaje mi się,że płacimy w dużej mierze za markę. Dlaczego? Smary stosowane np w branży motoryzacyjnej mają identyczne właściwości a obciążenia/tarcia na jakie są narażone są wielokrotnie większe niż w głowicy. Trochę poszukałem i znalazłem informację,że skład tego smaru od gitzo to: Arexton glt2( tu prośba o potwierdzenie posiadaczy) na bazie teflonu. Tu można znaleźć aukcje tego produkctu: http://www.ebay.pl/itm/ws...em=261043283587
Zmierzam do tego,że w przypadku smaru do głowicy wydaje mi się lepiej wybrać się do motoryzacyjnego niż do fotograficznego sklepu( chyba,że ktoś chce mniej za więcej ale za to z 100% pewności). Ostatnio smarowałem swoją Triopo dg-3 smarem grafitowym(nazwy nie mam) od kuzyna z warsztatu i głowica nareszcie rusza się jak powinna i nie widzę potrzeby użycia innego smaru. Marek nie jest to w żadnym wypadku krytyka Twojej propozycji a tylko zaproponowanie alternatywy.
_________________
http://www.karolwaszkiewicz.com
https://www.facebook.com/...304869026289324
http://www.karolwaszkiewicz.blogspot.ie
 
 

Irek Malejki 
rozkręcam się



Dołączył: 27 Lis 2011
Posty: 353
Skąd: Amsterdam

Wysłany: 2013-03-07, 07:35   

Adam Mańka napisał/a:


WH-200



Chyba pierwowzór wszystkich "Chińczyków", jak się nie mylę


I to jest to, niezawodnosc i fukcjonalnosc. Fakt ze swoje kosztuje, ale odkad ja mam to jest moja trzecia reka, rewelacja.
_________________
Cierpliwosc to cecha sukcesu
 
 

Adam Mańka 
milczek


Dołączył: 21 Lis 2010
Posty: 168
Skąd: Zduńska Wola

Wysłany: 2013-03-07, 08:41   

Irek Malejki, tak jak napisałeś
 
 
 

Sławek Wojtczak 
rozkręcam się



Dołączył: 05 Gru 2010
Posty: 444
Skąd: Wałcz

Wysłany: 2013-10-24, 15:38   

I jak tam te Wasze triopy DG-3? Dalej dobrze pracują, czy powstały juz jakieś luzy podczas dłuższego uzytkowania?
_________________
www.rytmynatury.blogspot.com
 
 
 

siwy49 
małomówny



Dołączył: 11 Sty 2013
Posty: 241
Skąd: Kielce

Wysłany: 2013-10-24, 16:43   

Sławek Wojtczak napisał/a:
I jak tam te Wasze triopy DG-3? Dalej dobrze pracują, czy powstały juz jakieś luzy podczas dłuższego uzytkowania?

Jak na razie bez zastrzeżeń. :->
 
 

Marek-frotka 
małomówny
Marek Głowacki



Dołączył: 14 Mar 2011
Posty: 295
Skąd: Toruń

Wysłany: 2013-10-24, 21:32   

siwy49 napisał/a:
Jak na razie bez zastrzeżeń.


Z moją głowicą jest a raczej było trochę gorzej.
Najpierw pokazały się luzy w głównej osi obrotu , potem zerwał się gwint mocujący głowicę do statywu. Z gwintem to pewnie trochę moja wina. Mam kilka statywów, patelnię i nieraz kilka razy dziennie była zakładana i zdejmowana :-? . Wizyta u znajomego tokarza rozwiązała problem. Dorobił cały nowy element z gwintem likwidując przy okazji luz i mam nadzieję , że na rok znów wystarczy ;-)
Koszt: flaszka i miło spędzone popołudnie z dawno nie widzianym kolegą :-D :-D
Podsumowanie : mimo tych małych kłopotów jestem nadal zadowolony z DG-3 :-D
pozdrawiam
 
 

Aquila 
małomówny
Karol Waszkiewicz


Dołączył: 21 Lis 2010
Posty: 242
Skąd: Mazury/Dublin

Wysłany: 2013-10-27, 15:59   

Sławek Wojtczak napisał/a:
I jak tam te Wasze triopy DG-3? Dalej dobrze pracują, czy powstały juz jakieś luzy podczas dłuższego uzytkowania?

Sławek zapomnij o tej głowicy. Mam ją nadal bo intensywność focenia nie zmusza mnie jeszcze do kupna wh-200 ale jest to słabo wykonany sprzęt.Ostatnie problemy:
1.będąc na rykowisku już w mocnej szarówce byk wyszedł na drogę więc w pośpiechu zluzowałem podstawkę w którą wchodzi płytka statywowa by zamontować obiektyw. Nie ma tam zabezpieczenia takich małych sprężynek więc jedna po prostu gdzieś wyleciała. Powinno być to odpowiednio zabezpieczone.
2. Głowica przyssała się do statywu i nie mogłem jej przez dłuższy czas od niego odkręcić. Nie ma w podstawie głowicy (najniższa okrągła jej część z gwintem) żadnego karbowania albo wypustki,która ułatwiła by chwyt i jej odkręcenie. Ręka się ślizga po gładkiej powierzchni i tyle. W końcu dorwałem od kuzyna specjalną żabę i odkręciłem. Teraz muszę uważać by za mocno nie dokręcić bo w terenie bez klucza moze być znowu problem.Nie wiem jak to jest w innych głowicach rozwiązane ale tu ewidentnie konstruktor się nie popisał
3. Luz o którym wcześniej kiedyś wspominałem nie udało mi się wyelimonować. Zmieniłem nawet srubę dokręcającą z góry podstawy głowicy ale nic to nie zmienia. Luzu nie ma tylko po mocnym dokręceniu dwóch pokręteł.
Głowica działa i trzyma zestaw i da się nią robić zdjęcia ale drugi raz bym jej nie kupił nawet jeżeli kosztuje 4 razy mniej niż wh-200
_________________
http://www.karolwaszkiewicz.com
https://www.facebook.com/...304869026289324
http://www.karolwaszkiewicz.blogspot.ie
 
 

Sławek Wojtczak 
rozkręcam się



Dołączył: 05 Gru 2010
Posty: 444
Skąd: Wałcz

Wysłany: 2013-10-28, 11:46   

Aquila, dzięki :-) Ja już miałem podobne zdanie, nawet nie mając jej w ręku... A to dlatego, że kiedyś zrobiłem podobny zakup, kupując tańszą podróbę głowicy kulowej i od tamtej pory jestem zrażony do takich zakupów :-) Nie ma co się bawić i lepiej kupic raz a porządnie :-)
_________________
www.rytmynatury.blogspot.com
 
 
 

szycho 
małomówny
Tomasz Szyszko



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 285
Skąd: zachodniopomorskie

Wysłany: 2013-10-28, 15:30   

Sławek Wojtczak napisał/a:
Aquila, dzięki :-) Ja już miałem podobne zdanie, nawet nie mając jej w ręku... A to dlatego, że kiedyś zrobiłem podobny zakup, kupując tańszą podróbę głowicy kulowej i od tamtej pory jestem zrażony do takich zakupów :-) Nie ma co się bawić i lepiej kupic raz a porządnie :-)
Sławek głowa do góry - mój Phottix ciągle działa. W dodatku bez najmniejszych problemów:)
_________________
www.tomaszszyszko.pl
 
 

Sławek Wojtczak 
rozkręcam się



Dołączył: 05 Gru 2010
Posty: 444
Skąd: Wałcz

Wysłany: 2013-10-28, 22:20   

szycho napisał/a:

Sławek głowa do góry - mój Phottix ciągle działa. W dodatku bez najmniejszych problemów:)

No widzisz :-) A mój leży w garażu, bo tak "szarpie" już, że nie nadaje sie do użytku :-)
_________________
www.rytmynatury.blogspot.com
 
 
 

Maciek111 
małomówny


Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 234
Skąd: Sanok

Wysłany: 2013-10-29, 06:35   

Zapytam , czy ktoś już to cudo testował
http://www.ebay.com/itm/B...=item2a322419af

A może bym takiego uszkodzonego odkupił ?
 
 

Sławek Wojtczak 
rozkręcam się



Dołączył: 05 Gru 2010
Posty: 444
Skąd: Wałcz

Wysłany: 2013-11-09, 00:11   

Używał ktoś głowic Opteka? Ta kołyska wygląda ciekawie, a patrząc po ilości opinii, chyba dość popularna w USA... http://www.amazon.com/Opt...C/ref=pd_cp_p_0
_________________
www.rytmynatury.blogspot.com
 
 
 

Emil Dzienniak 
Zło konieczne


Dołączył: 14 Lip 2011
Posty: 326
Skąd: Opole

Wysłany: 2013-11-21, 01:18   

wygląda super ciekawie - na pierwszy strzał rzuciło mi się w oczy, że oś śruby mocowania statywowego jest w osi głowicy, nie jak u wielu poza osią.
 
 
 

Maciek111 
małomówny


Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 234
Skąd: Sanok

Wysłany: 2013-11-21, 22:02   

Moja właśnie dotarła. Założyłem i nie mogę się nacieszyć. Wprawdzie nie jest idealnie wykończona , ale chodzi płynnie.
Taka
http://www.ebay.com/itm/B...=item2a322419af :-)
 
 

mitech 
niemowa
Mirek



Dołączył: 08 Gru 2011
Posty: 86
Skąd: Biała Podlaska

Wysłany: 2013-12-15, 12:51   

Maciek111 napisał/a:
Moja właśnie dotarła. Założyłem i nie mogę się nacieszyć. Wprawdzie nie jest idealnie wykończona , ale chodzi płynnie.
Taka
http://www.ebay.com/itm/B...=item2a322419af :-)

No i jak się spisuje. Możesz już tak na chłodno napisać :mrgreen:

A ja tak siedząc w sanatorium latam po sieci i czytam co popadnie, bo coś trzeba robić hehe.
I znalazłem taką ciekawą konstrukcję gimbala. Ma nośność 25 kg co jest bardzo dobrym wynikiem.
Cenę też ma niczego sobie :mrgreen:
http://dcfoto.pl/glowica-...-gh3-p4904.html
_________________
Pozdrawiam Mirek
 
 

siwy49 
małomówny



Dołączył: 11 Sty 2013
Posty: 241
Skąd: Kielce

Wysłany: 2013-12-15, 15:20   

mitech napisał/a:
A ja tak siedząc w sanatorium latam po sieci i czytam co popadnie, bo coś trzeba robić hehe.
I znalazłem taką ciekawą konstrukcję gimbala. Ma nośność 25 kg co jest bardzo dobrym wynikiem.
Cenę też ma niczego sobie :mrgreen:
http://dcfoto.pl/glowica-...-gh3-p4904.html
_________________

Bardzo ciekawa konstrukcja, trochę taniej można kupić Tu
Ciekawi mnie też jakość i wykonanie.
_________________
http://eugeniuszszymanski.pl/
 
 

Maciek111 
małomówny


Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 234
Skąd: Sanok

Wysłany: 2013-12-15, 22:51   

Tą co kupiłem jak na razie nie zawodzi !!! Można się przyczepić do gumy pokrywającej głowicę ponieważ nie równo przylega , działa płynnie . Minus to niestety podniesienie perspektywy. Ale działam w tym temacie i jestem coraz głębiej w błocie.
 
 

siwy49 
małomówny



Dołączył: 11 Sty 2013
Posty: 241
Skąd: Kielce

Wysłany: 2013-12-19, 17:03   

Dzisiaj dotarła do mnie głowica WIMBERLEY WH-200 ver. II oraz statyw GITZO GT5532S Systematic
Jeśli chodzi o głowicę to wszystkie osie obrotowe są ułożyskowane - w każdej są po 2 łożyska.
Triopo DG-3 nawet się nie umywa do Wimberlry'a, natomiast statyw Gitzo to po prostu bajka - udźwig 40kg. a sztywność w porównaniu do Triopo GT-3228X8C to kosmos, jest cięższy o 1kg. i po złożeniu dłuższy o ok. 15cm., ale coś za coś za coś.
Nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na ten zestaw - w końcu utrzymuje on zestaw aparatu i obiektywu za kilkadziesiąt tysięcy.
_________________
http://eugeniuszszymanski.pl/
 
 

Irek Malejki 
rozkręcam się



Dołączył: 27 Lis 2011
Posty: 353
Skąd: Amsterdam

Wysłany: 2013-12-19, 20:21   

Gienek, zobaczysz dopiero zalety, jak pojdziesz do budy, ustawisz i przymocujesz zestaw.... i :shock: To jest dopiero 3 stalowa reka :-D
_________________
Cierpliwosc to cecha sukcesu
 
 

siwy49 
małomówny



Dołączył: 11 Sty 2013
Posty: 241
Skąd: Kielce

Wysłany: 2013-12-20, 09:24   

Irek Malejki napisał/a:
Gienek, zobaczysz dopiero zalety, jak pojdziesz do budy, ustawisz i przymocujesz zestaw.... i :shock: To jest dopiero 3 stalowa reka :-D

Właśnie dostałem zaproszenie od kolegi do jego czatowni na myszaki zaraz po Nowym Roku to będę mógł wszysko dokładnie wypróbować, chociaż i teraz w domu widać ogromną różnice w stosunku do Triopo. :-D
_________________
http://eugeniuszszymanski.pl/
 
 

tomgol 
niemowa
Tomasz Golinski


Dołączył: 20 Sty 2012
Posty: 34
Skąd: Toruń

Wysłany: 2013-12-20, 14:45   

no i też ogromną różnicę w cenie :) . Triopo jak na swoją jest bardzo dobrą alternatywą oczywiście
nie bez wad.
_________________
http://tomgol.manifo.com/
 
 

siwy49 
małomówny



Dołączył: 11 Sty 2013
Posty: 241
Skąd: Kielce

Wysłany: 2013-12-20, 15:36   

tomgol napisał/a:
Triopo jak na swoją jest bardzo dobrą alternatywą oczywiście
nie bez wad.

Może nie bardzo dobrą, ale w miarę niezłą alternatywą. ;-)
_________________
http://eugeniuszszymanski.pl/
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2013-12-20, 15:37   

za niewielka kase dodaj bo teraz masz porownanie jesli chodzi o cene :mrgreen:
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

siwy49 
małomówny



Dołączył: 11 Sty 2013
Posty: 241
Skąd: Kielce

Wysłany: 2013-12-20, 15:41   

To już napisałem wcześniej. :-)
Może jeszcze dodam takie porównanie: aparat z obiektywem za ok. 30k zł. + statyw i głowica Triopo za ok. 1,2k zł.
To tak jak Mercedes z silnikiem i skrzynią biegów od "malucha". :-D
_________________
http://eugeniuszszymanski.pl/
Ostatnio zmieniony przez siwy49 2013-12-20, 15:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2013-12-20, 15:47   

teraz tylko jedna rada sluchac mlodszych rad kolegow i bedzie dobrze
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

siwy49 
małomówny



Dołączył: 11 Sty 2013
Posty: 241
Skąd: Kielce

Wysłany: 2013-12-20, 15:55   

Marku
Wcześniej miałem zestaw jak przysłowiowy maluch, więc Triopo było do niego w sam raz.
_________________
http://eugeniuszszymanski.pl/
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2013-12-20, 16:12   

zmieniasz temat Gienek ja nie o tym pisze :)
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

siwy49 
małomówny



Dołączył: 11 Sty 2013
Posty: 241
Skąd: Kielce

Wysłany: 2013-12-20, 16:33   

Już wiem o co chodzi. :klup3:
_________________
http://eugeniuszszymanski.pl/
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2013-12-20, 16:43   

to dobrze i bede Ci przypominal
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

Marcin Stefańczyk 
rozkręcam się



Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 398
Skąd: Cze-wa/Gdańsk

Wysłany: 2013-12-22, 17:04   

http://www.redged.com/products.html
Holenderska marka produkująca statywy i głowice. Ta gimbalowa wygląda całkiem fajnie.
_________________
Pozdrawiam fotoptasiarzy
 
 
 

siwy49 
małomówny



Dołączył: 11 Sty 2013
Posty: 241
Skąd: Kielce

Wysłany: 2013-12-22, 19:17   

Na rynku brytyjskim kosztuje £ 399.00 - przykładowy sklep Tu
Też niemało, ale jest ciekawa ;-)
_________________
http://eugeniuszszymanski.pl/
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

kontakt: galeria@ptaki-foto.pl

Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group designed by szpak