pozwolilem sobie zadzwonic do firmy przykladowo za 1d 4 placa 3-4 tys zl
roznica wynikajaca zalezy od stanu wizualnego ilosc klapniec i jeszcze inne bzdety
nie wiem Mirku dlaczego nie odezwal sie we mnie cham i mu nie powiedzialem swojego zdania sluchaczowi po drugiej stronie
wiecej zadymy jest na necie o to niz to jest warte
ale jak ktos ma 4ke do sprzedania za 3 tys to ja kupie
Tak myslalem ze buraki z tego sklepu ze swoim PR odwrocili troche zwykle rozliczenie i nazwali to inaczej po to by rznac ludzi na kase. Na zachodzie kazdy szanujacy sie sklep ma takie opcje w sprzedazy tyle ze podobnie wykorzystuja klienta by pozniej na nim dwa razy zarobic.
Nie rozumiem , nie wiem o co Wam chodzi ?? toc to jest biznes zalujecie ?? a moze ktos bedzie zadowolony z tego ukkladu :)do sklepow spozywczych tez macie zal ze marze naliczaja za swoje produkty ?
hehehe
ja osobiscie chcialbym miec takich chetnych z puszkami baaaaaa , i jeszcze zeby tylko chcieli 1000zl za puszke a nie 3 tys hehehe
wiecie, przeczytałem Waszą dyskusję tutaj i zadaję sobie pytanie, czy świat całkiem o....jał czy tylko ja jestem jakiś pop...ny. Wszędzie na każdym kroku trzeba się pilnować przed oszustwami, naciągaczami , nie dać się zmanipulować i okraść a wszystko to nauczono nas nazywać kurr...... marketingiem a nie złodziejstwem!! I dawno takie oszustwa przestały byś czymś potępianym bo bierze sie ludzi na wstyd, _ jak to nie stać cie? biedak jesteś, jesteś xnenofob, nietolerancyjny " itd ipt.
A ja do cholery tak myślę - spróbuj człowieku ty coś takiego samego odwinąć to momentalnie masz sprawę za wyłudzenie i oszustwo. No tak. Nie jestem firmą i nie odprowadzę Vat-u to może dla tego.
Sorry za ten mój wywód ale ostatnio brak uczciwych ofert, a kantowanie, bo się może uda naciągnąć idiotę jakiegoś na sporą kase , jest powszechne, zwłaszcza tu gdzie jest wzięcie.
wiecie, przeczytałem Waszą dyskusję tutaj i zadaję sobie pytanie, czy świat całkiem o....jał czy tylko ja jestem jakiś pop...ny. Wszędzie na każdym kroku trzeba się pilnować przed oszustwami, naciągaczami , nie dać się zmanipulować i okraść a wszystko to nauczono nas nazywać kurr...... marketingiem a nie złodziejstwem!! I dawno takie oszustwa przestały byś czymś potępianym bo bierze sie ludzi na wstyd, _ jak to nie stać cie? biedak jesteś, jesteś xnenofob, nietolerancyjny " itd ipt.
A ja do cholery tak myślę - spróbuj człowieku ty coś takiego samego odwinąć to momentalnie masz sprawę za wyłudzenie i oszustwo. No tak. Nie jestem firmą i nie odprowadzę Vat-u to może dla tego.
Sorry za ten mój wywód ale ostatnio brak uczciwych ofert, a kantowanie, bo się może uda naciągnąć idiotę jakiegoś na sporą kase , jest powszechne, zwłaszcza tu gdzie jest wzięcie.
Na zachodzi 90% spoleczenstwa daje sie wyzyskiwac z ludzka twarza i jedni i drudzy sa przeszczesliwi. Bo jeden kupil za 50% wartosci rynkowej, a drugi pozbyl sie zloma i wyszedl z nowka.
Jak ja im mowie, ze ja sam wszystko sprzedaje, to patrza na mnie z politowaniem i patrza jak na glupka. Tu jest inny swiat, bogatszy swiat i takie rzeczy to norma.
Bardziej skłaniałbym się do wypowiedzi Irka niż Emila. Mam firmę serwisową i co miesiąc zabiera się ode mnie przyczepę elektroniki do utylizacji. Z tego 50 % sprzętu nadaje się do użytku. Firmy , które utylizują elektronikę porobiły sobie sklepy ze sprzętem używanym i sprzedają to za grosze. Czasami można zobaczyć komputer , który oddałem za darmo do utylizacji na półce tego sklepu. Spora część klientów biorąc nowy sprzęt zostawia stary. Dużo jest firm , które potrzebują "papierka" na utylizację elektrozłomu. Firmy zostawiają u nas monitory i całe komputery z drukarkami czy innymi peryferiami do kasacji w większości na chodzie.
Takie monitory , które są sprawne nie utylizuje się a odszykowuje dla np. domów dziecka czy innych biedniejszych instytucji. Sam w domu mam parę laptopów , które złożyłem z części a cena ich nie przekroczyła 100 zł. Także zaczął się już u nas czas taniego używanego sprzętu. Wiadomo , sprzęt typu profi będzie droższy i szkoda go oddać do utylizacji za bezcen. Ale przyjdą takie czasy , że i to nastąpi .
Bardziej skłaniałbym się do wypowiedzi Irka niż Emila. Mam firmę serwisową i co miesiąc zabiera się ode mnie przyczepę elektroniki do utylizacji. Z tego 50 % sprzętu nadaje się do użytku. Firmy
Andrzeju nie porownuj sprzetu komputerowego z foto to zly przyklad
wiem o czym piszesz bo mielismy kartony tego zawsze i byly to smieci elektroniczne
ale zapytam cie w prost masz jak dobrze pamietam 800ke puszke to oddaj ja za 1500 zl ??
......ale zapytam cie w prost masz jak dobrze pamietam 800ke puszke to oddaj ja za 1500 zl ??
Nie nie nie
Andrzej ma 600-kę a 800-tkę mam ja
I nie oddam jej 1500 zeta
I nawiązując do wypowiedzi Andrzeja.
Złomu elektronicznego i AGD nie brakuje. Czasami nie opłaca się go naprawiać bądź użytkować bo zestarzał się technologicznie.
Ale nie jest to, to samo co oddawanie sprawnego sprzętu foto niejednokrotnie z górnej półki za psie pieniądze.
Zresztą nawet stare aparaty czasami mają sporą wartość która jeszcze rośnie. A komputerów spada
Za darmo to ja mogę oddać Zenita. Albo lepiej. Niech mi dadzą za niego choć tyle aby starczyło na flaszeczkę Henessy'ego
Andrzej ma 600-kę a 800-tkę mam ja
I nie oddam jej 1500 zeta
1500 zl jesli bedzie mial przebieg 100 klapniec i byl w terenie w foli babelkowej w odpowiednich temp przechowywany
bo jesli nie to tylko moge dac 500 zl
i jak to napisal wyzej Sylwek przeciez to jest wolny rynek,biznes ale najbardziej dobrze tu ujał Emil i podzielam jego zdanie
no myslalem ze ty skorzystasz z mojej zajebistej super oferty i oddasz mi twoj przestazaly korpus za 400 zl a ja ci spzredam D4 za 39 tys zl
takiej oferty nieznajdziesz nigdzie
Irku za zloma nie dostanie takiej kwoty jak pisalem tylko go jeszcze bardziej wydymaja i dostanie 500 zl to jak wyjdzie zadowolony ??
Marku, jak zarabiasz na miesiac 4000 euro, to co ci zalezy?
Jak urodziles sie w takim systemie i Masz teraz 45 lat i jestes przeswiadczony o niezniszczalnosci tego sysytemu, od dawna jestes ustawiony, umeblowany, Masz fure i wszystko bierzesz na kredyt, to co ci zalezy?
Jak wiesz, ze jesli stracisz prace i dostaniesz co miesiac 70% ostatniej pensji przez nastepne 3 lata, to co Ci zalezy?
Idac do sklepu po D4 i zostawiajac w rozliczeniu 2 letni D3s dostaje cene rynkowa pomniejszona o 50%, reszte doplaca i wychodzi ze sklepu z nowym D4 baaardzo zadowwolony.
Emil opisuje scenariusz polski, ja zachodni.
Marku, jak zarabiasz na miesiac 4000 euro, to co ci zalezy?
to ze ktos zarabia 4 tys euro to musi odrazu byc frajerem ?? to kim musi byc osoba jak ktos zarabia 40 tys euro
rozmawiamy tutaj o polskim przykladzie
i tutaj nie ma mowy o 50% ceny rynkowej
masz jakies przyklady zachodnich firm gdzie placa 50% ?
Cytat:
Jak urodziles sie w takim systemie i Masz teraz 45 lat i jestes przeswiadczony o niezniszczalnosci tego sysytemu, od dawna jestes ustawiony, umeblowany, Masz fure i wszystko bierzesz na kredyt, to co ci zalezy?
Irku masz bardzo krotka pamiec zapomniales o krachu swiatowym
w polsce tusk twierdzi ze jestesmy wyspa jedynie
Marku, mieszkam tu 20 lat i rozumiem ten swiat, zachodni swiat.
Co nie oznacza godzenie sie ze wszystkim i akceptacja wszystkiego.
Zaden Holender nie rozumie, dlaczego jemy karpia, tak jak Ty i ja nie rozumiemy dawac sie wykorzystywac.
Ten kryzys odkryl zachodnie zycie - na kredyt.
Oni obracaja monete 1 eurowa 2 dni, zanim wydadza ja na cos, ale " pieniadz niewidzialny " czyli kredyt wydaja bez mrugniecia okiem, np. kredyt 10tys euro.
To jest ten inny swiat.
Maglujecie ten temat w kółko, a jest wiele ciekawszych tematów o których warto pisać.
Komu pasuje program wymiany to wymienia, a komu nie pasuje to nie wymienia i kropka!