Strona główna   Galeria      Szukaj   Listy gatunkowe   OTOP   Testy   Atlas Ptaków   Forum   Użytkownicy   Rejestracja   Zaloguj   Regulamin   FAQ   UWAGA cookie!

» Forum Galerii Fotoptaki » Sprzęt fotograficzny i programy do obróbki zdjęć » Sigma 100-300 f4

Sigma 100-300 f4
Autor Wiadomość

Amedos 
milczek
Michał


Dołączył: 03 Lis 2010
Posty: 166

Wysłany: 2011-01-15, 15:40   Sigma 100-300 f4

Mam zamiar kupić ten obiektyw pod nikona. Nie widze nic ciekawego dla mnie poza tym obiektywem. Znalazłem pare fot przykładowych przykładowe fotki

Jest może ktoś na forum, kto ma ten obiektyw ?
 
 

comatus 
milczek
Piotrek Kendzierski



Dołączył: 08 Lis 2010
Posty: 139
Skąd: Gdynia

Wysłany: 2011-01-15, 16:39   

Ja mam pod canonem. Jeśli mogę w czymś pomóc to pytaj.
_________________
www.piotrkendzierski.pl
 
 
 

Amedos 
milczek
Michał


Dołączył: 03 Lis 2010
Posty: 166

Wysłany: 2011-01-15, 17:37   

comatus, w sumie już pomogłeś, chciałem zobaczec ptaszyska ;) coraz bardziej mi się podoba ten obiektyw :mrgreen:
Moge dostać jakąś fotke na maila, ale nie obrobioną, poprostu taką jak wyszła z aparatu, plik jpg. Oczywiście skasuje ją.
 
 

sokens 
milczek
Łukasz Sokołowski



Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 157
Skąd: Chorzów

Wysłany: 2011-01-15, 19:24   

chętnie podłączę się pod pytanko, nikon w tej cenie ze światłem 4 ma jedynie stałkę 300mm a ja wolałbym jednak zooma
 
 
 

comatus 
milczek
Piotrek Kendzierski



Dołączył: 08 Lis 2010
Posty: 139
Skąd: Gdynia

Wysłany: 2011-01-15, 19:28   

Amedos, daj e-mail i zaraz coś Ci wyślę.
_________________
www.piotrkendzierski.pl
 
 
 

dazz 
moderator
Darek Adamkiewicz



Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 463
Skąd: Gdynia

Wysłany: 2011-01-15, 19:33   

to jedno z bardziej udanych szkiel Sigmy
_________________
www.dariuszadamkiewicz.pl
 
 
 

Amedos 
milczek
Michał


Dołączył: 03 Lis 2010
Posty: 166

Wysłany: 2011-01-15, 19:53   

Comatus już daje ;) szostak0@vp.pl podpinałeś kiedyś pod niego telekonwerter.
 
 

comatus 
milczek
Piotrek Kendzierski



Dołączył: 08 Lis 2010
Posty: 139
Skąd: Gdynia

Wysłany: 2011-01-15, 20:10   

Amedos, nie mam za bardzo od kogo pożyczyć tc, ale ciągle zastanawiam się nad zakupem.
Wysłałem Ci dwa rawy żebyś sam sobie zobaczył jak wyglądają "gołe" pliki. Jakbyś nie mógł ich otworzyć to prześlę Ci jpgi.
_________________
www.piotrkendzierski.pl
 
 
 

pawjabl 
niemowa



Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 58
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski

Wysłany: 2011-01-15, 20:18   

Kumpel przez pewien czas podpinał taką Sigmę do 40D. Z samego szkła był bardzo zadowolony, jednak po podpięciu canonowskiego TC x 1,4 narzekał, że sporo tracił na jakości. Ciekawe jak by się zachowywał z TC Kenko.
 
 

Girdian 
milczek
Tomasz Walkowiak



Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 156
Skąd: Wielkopolska/okolice Wolsztyna

Wysłany: 2011-01-16, 12:25   

Z tego co mi wiadomo to sigmy najlepiej współpracują tc sigmy(sama sigma zaleca tylko ich tc).
_________________
www.tomaszwalkowiak.art.pl
Konstruktywna krytyka Ciebie nie kosztuje NIC. Mi może pomóc w dalszym rozwoju :-)
 
 

pawjabl 
niemowa



Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 58
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski

Wysłany: 2011-01-16, 13:47   

Chyba wszystkie firmy tak polecają aby stosować tylko ich własne telekonwertery. Osobiście canonowski TC x 1,4 mogę śmiało polecić do współpracy z Canon 70-200/4 i 400/5,6.
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2011-01-16, 15:15   

Cytat:
Osobiście canonowski TC x 1,4 mogę śmiało polecić do współpracy z Canon 70-200/4 i 400/5,6.


tylko co z af pod 400 5.6 jesli nie jest podpiety pod jedynke
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

pawjabl 
niemowa



Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 58
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski

Wysłany: 2011-01-16, 15:45   

Z 30D zaklejałem 3 styki telekonwertera i af działa, jest co prawda wolniej, ale jest za to w miare celnie.
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2011-01-16, 15:53   

a silnik dostaje w dupe?? kilka juz szlak trafl jak czytalem o tym sposobie
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

pawjabl 
niemowa



Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 58
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski

Wysłany: 2011-01-16, 16:37   

Przez okres kiedy miałem potrzebę tak pracować nic się u mnie złego nie stało. Generalnie jeśli scena była kontrastowa to ostrzenie odbywało się szybko i bezproblemowo. Jednak jeśli światełka zabraknie to rzeczywiście musi się trochę silniczek napracować bo wtedy najpierw wyostrzy wstępnie, później próbkuje wolnymi kroczkami aż do prawidłowego ustawienia ostrości.
Z 1-ką tak jak wspomniałeś już jest bajka.
 
 

Snajper69 
niemowa


Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 49
Skąd: Tychy

Wysłany: 2011-01-16, 21:16   

Tutaj masz test tego szkła i sample http://www.optyczne.pl/57...dsumowanie.html Pozdrawiam :->
 
 
 

marcin 
niemowa


Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 34
Skąd: koszalin

Wysłany: 2011-01-16, 22:10   

ja mam ten obiektyw pod nikona, telekonwerter też sigmy i wszystko działa bardzo sprawnie, w miarę ostry i szybki, wcześniej miałem sigme 50-500 EX, ale 100-300 się lepiej sprawuje, AF szybszy i celniejszy jak na moje odczucia
A jak patrze na foty z canona to cały czas myślę o zmianie systemu, nie wiem czemu, tyle że to zawsze w plecy pare zlotych
generalnie polecam to szkło w tych pieniądzach chyba nic lepszego nie znajdziesz
 
 

Robert Cieślak
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-17, 10:49   

Mam ten obiektyw podpięty pod Canona 50d (plus tc 1,4 i 2), działa bez zarzutu. Niedługo będę go wymieniał na Canona 400/5,6.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

kontakt: galeria@ptaki-foto.pl

Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group designed by szpak