Oglądam swoje foty , i foty Wasze.
Widzę przepaść , przy czy moje oglądane na lapku w oryginale nie są tragiczne. Dopiero pomniejszone i wysłane na fora ( nie tylko to ) nie mają już tego jadu. Pod powiedźcie mi co robię nie tak ? Pomału się zniechęcam .
zobaczylem tylko 1 strone Twoich prac i odrazu przyszlo mi do glowy slowo ,, spacerowicz ,,
Twoje zdjecia roznia sie od innych tym ze focisz ptaki tam gdzie je widzisz , twoje fotki nie sa wysiedziane , nie dopracowujesz tla , ani nie ustawiasz patykow , do wodnych nie podchodzisz z nizsza perspektywa tylko trzaskasz je z goryi tym sie to wszystko rozni
Zgadzam się z Tobą w 100% . Ale mam oryginały w dużej rozdzielczości z super ostrością. Jednak po zmniejszeniu w stopniu akceptowalnym przez nasze forum tracę na ostrości.
Zgadzam się z Tobą w 100% . Ale mam oryginały w dużej rozdzielczości z super ostrością. Jednak po zmniejszeniu w stopniu akceptowalnym przez nasze forum tracę na ostrości.
a to to jest do naprawienia jak zmniejszysz zdjecie do odpowiednij rozmiarow wtedy wyostrz:)
Ja mogę Ci coś wysłać.Jak obrobisz lepiej jak ja, to stawiam dobrą flaszkę
Paluch dostanie moją wersję. A potem Twoją jak obrobisz i zamieści na forum.
I zobaczymy co naród powie
Ja mogę Ci coś wysłać.Jak obrobisz lepiej jak ja, to stawiam dobrą flaszkę
Paluch dostanie moją wersję. A potem Twoją jak obrobisz i zamieści na forum.
I zobaczymy co naród powie
No nie ma sprawy. Mogą być banany. Ale nie wiem jak Sylwek będzie się na tą zamianę zapatrywał hehe
Rozumiem, że chcesz razem z Sylwkiem stanąć do zawodów
Ok
niech i tak będzie
W takim razie zdjęcie moje dostanie Andrzej
Ładuję NEFa na serwer i daję linę.
Hmmm... ale Wy Panowie Szlachta pewnie polegniecie na otwarciu Rawa Nikonowskiego hehe
Aaaa i nie będzie to zdjęcie ptaka. Dlaczego nie ptaka... bo w ptakach to macie latami wykształcone odruchy hehe.
I każdy z Was wie jakiego ma ptaka... do obróbki hehe
od czasu do czasu fotografuje nikonem d4 wiec nefy nie sa mi obce
Oooo to spoko.Zaraz załaduje NEFAa na serwer i dam linę.
Ale zastanawiam się czego Sylwek nie może otworzyć
Jakoś tak niemrawo napisał
OK już ładuje na serwer. A to potrwa bo jestem na GSMmie hehe
No Panowie moim skromnym zdaniem „siwy49” zrobił do dużo lepiej. Z cieni wyciągnięte detale, dobre wyostrzenie sprawia wrażenie większej głębi ostrości, kolory jak najbardziej naturalne, u Sylwka dodatkowo kadrowanie dla mnie kontrowersyjne.
zdjecie nie bylo dobrze skomponowane i zeby je uratowac dobrazae same twarze wyciagnac , tez o tym pomys;alem i dlatego sciemnilem otoczenie alemitech, zrobil to perfekcyjnie a marek to chyba za duzo ziola jara ze takie wizje ma
swiatlo cienie ktore zastosowal prawdopodobnie Gienek nie dokonca mi pasuje w tej focie
koszyk ni ebyl az tak wazny zeby go doswietlac a kotki
ale i tak mi sie podoba ta obrobka
Ja tą fotkę robiłem w celu takiej obróbki jaką pokazałem. Dałem -0,7EV i błysnąłem
lekko lampą aby tło było w miarę ciemne a gęby podświetlone hehe
I chciałem złapać moment jak one mają otwarte pyski. Strasznie się wierciły.
Ciężko było idealnie ustawić kadr. Ale mimo wszystko jestem zadowolony
No i obróbka Marka jest odlotowa. Jak by jeszcze te tło było ciemne to były by
duchy dwa