Jak w temacie. Mam do wydania cztery tysiaki i mam dylemat co zrobic! Czy kupic D90 i dodatki albo D80 z obiektywem 70-300mm. Nie wiem jak to ugryśc. Podpowiedzcie coś!! W niedzielę idę na zakupy.
Pozd. Miro
_________________ Jestem z miasta
wojtek sztafa [Usunięty]
Wysłany: 2008-12-18, 13:24
ja bym bardziej w szkło inwestował niż puszkę
z tymże w Nikonie właśnie jest ciężko o obiektyw do 4 tys
jedynie 300tka jest w tych granicach
Miro, myślę, że 70-300 to obiektyw na krótko, szybko będziesz szukał czegoś lepszego i dłuższego, przerabiałem to i wiem z autopsji. Tak że ja brałbym lepszą puszkę a potem myślał o lepszym szkiełku, oczywiście jak tylko finanse pozwalają. A może list do Mikołaja napisz, może zdąży
Dzięki za info. A czy ktoś z was już pracował z tymi aparatami? D90 ma funkcję nagrywacia. Czy to nie koliduje z dobrą fotografią? Przydała by mi się taka informacja
Gdybym miał cztery tysiaki do wydania to zastanawiałbym się w pierwszej kolejności nad obiektywem. Body i tak wciąż relatywnie tanieją i za kilka miesięcy kupisz takie samo w cenie niższej o kilkaset złotych. 70-300 to za mało, wiem bo mam i to nie nikonowski.
D 80 można kupić za 1800, ale to będzie zawsze kosztem potencjalnie lepszego szkła.
Chętnie sam posłucham, co mają do polecenia nikonowcy w tej cenie(mówię o obiektywie) bo sam się przymierzam tylko funduszy wciąż brak
Życie jest brutalne i D90 + 50mm f/1.8 stało się moją własnością Teraz muszę się z nim zapoznac. Wojtek aparat musiał byc w pierwszej kolejności bo D40 nie posiada mechanizmu przenoszenia napędu i obiektywy stały by w kącie, czas na dobrą czterysetkę jeszcze przyjdzie czas:). Dzięki za info
_________________ Jestem z miasta
wojtek sztafa [Usunięty]
Wysłany: 2008-12-20, 15:29
nie rozumiem
narzekałeś przecież na za krótką 200tkę i kupujesz 50tkę?
Czego tu nie rozumiesz? Moje dwie ptaszyny w domu potrzebują na waciki i dobrą fotkę a tą 50-tką z dobrym szkiełkiem da się zrobiĆ:) Do aparatu z trzy tysiaki dorzucili za niecałe trzy stówki więc wziąłem a czemu nie! Ja z nikona lunetkę 80 - 400mm muszę dozbieraĆ jakieś 4800Zł więc rozumiesz???
A teraz studiuję sprzęt
Gdybym miał cztery tysiaki do wydania to zastanawiałbym się w pierwszej kolejności nad obiektywem. Body i tak wciąż relatywnie tanieją i za kilka miesięcy kupisz takie samo w cenie niższej o kilkaset złotych. 70-300 to za mało, wiem bo mam i to nie nikonowski.
D 80 można kupić za 1800, ale to będzie zawsze kosztem potencjalnie lepszego szkła.
Chętnie sam posłucham, co mają do polecenia nikonowcy w tej cenie(mówię o obiektywie) bo sam się przymierzam tylko funduszy wciąż brak
Nie do końca się zgodzę: 300mm TO NIE JEST ZA KRÓTKO!
Wysłany: 2010-03-02, 23:20
witam !moim 70-300 vr nacieszyłem się pół roku a za 4 tyś mozesz juz kupic uzywane 300 f4 AF-S ,zawsze mozna przyczepic konwerter 1.4 i masz 420 ze swiatłem 5,6 i lepszej jakosci niz 300 telezoom (mowie o 70-300) to naprawde b.dobre ostre szkło. Używam od 2 mieś.